Instituții de cultură

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie singulara în reteaua culturala româneasca, fiind singurul muzeu care a reușit să transpună cu mijloace muzeotehnice obișnuite acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, națiune: tradiția populară.

Biblioteca Orășenescă

Infiintata in 1950, Biblioteca Orasenesca Gura Humorului continua activitatea Bibliotecii Raionale constituita din 3000 de volume, parte dintre ele donate. Pe parcurs, se completeaza prin donatii ale unor biblioteci desfiintate: Biblioteca Raionului de Partid, Biblioteca Sindicatelor 23 August si Biblioteca unei sectii agricole raionale.

Casa de Cultură

Scopul Centrului Cultural Gura Humorului constă în oferirea de produse şi servicii culturale diverse pentru satisfacerea nevoilor culturale comunitare, în scopul creşterii gradului de acces şi de participare a cetăţenilor la viaţa culturală, precum şi conservarea, cercetarea, protejarea, transmiterea, promovarea şi punerea în valoare a culturii tradiţionale şi a patrimoniului cultural.