Sănătate

Sănătate

Primăria orașului Gura Humorului este preocupată să asigure domeniului de sănătate un cadru modern şi civilizat pentru desfăşurarea actului medical, care se materializează atât în investiţii prin aducerea unităților medicale la standarde cât mai înalte, cât și în susținerea calității actului medical.

Investiții în sănătate

Primăria efectuează anual lucrări de reparaţii la toate unităţile sanitare aflate în subordinea Consiliului local din oraş. Din anul 2006 s-au făcut investiții serioase în echipamentele medicale, dar și în clădirile și spațiile destinate actului medical. În anul 2013 s-a finalizat o investiție majoră a spitalului, ce a cuprins mansardarea clădirii, renovarea tuturor saloanelor și aducerea la standarde, construcția liftului și achiziția de echipamente noi. Anual se fac investiții în echipamente noi și moderne.

Începând cu anul 2020 a început o nouă etapă ce constă în modernirarea Pediatriei, mansardarea clădirii, construcția unui lift, renovarea secției și achiziția de noi echipamente. Spațiul din mansardă va fi destinat cabinetelor de ambulatoriu.

Tot din 2020 se află în proiectare renovarea, mărirea și modernizarea secției UPU a spitalului din oraș.

În anul 2021, într-un parteneriat cu Fundația Jeni Mandachi și Crucea Roșie se va începe construcția unui spital modular Covid. Investiția se realizează din donații și fonduri publice.