Colectare selectivă

Vă informăm că la nivelul orașului nostru a început colectarea selectivă a deșeurilor colectate de la case și de la asociațiile de proprietari.
Practic deșeurile trebuie selectate pe două categorii, reprezentate de două culori: neagră pentru deșeuri menajere și galbenă pentru deșeuri reciclabile.
Din momentul în care veți primi pubelele galbene la case și containerele galbene la punctele de colectare din cartiere, dumneavoastră aveți obligația de a separa deșeurile rezultate din gospodărie astfel:

1.Cetățenii care locuiți la casă
– veți depozita în pubela de culoare neagră deșeurile menajere – resturi de produse alimentare, cele rezultate din prepararea hranei zilnice, resturi de fructe și legume, de pâine și cereale, etc
– veți depozita în pubela de culoare galbenă deșeuri reciclabile – plastic, carton și hârtie, sticlă, metal.

2.Cetățenii care locuiți la bloc
– veți depozita în containerul de culoare neagră deșeurile menajere
– veți depozita în containerul de culoare galbenă deșeurile reciclabile.

Citiți cu atenție ghidul privind colectarea selectivă a deșeurilor în orașul Gura Humorului pe care îl veți primi odată cu pubela galbenă sau prin asociațiile de proprietari !

Deșeurile voluminoase, deșeurile electrice și electronice și deșeurile din construcții și demolări vor fi colectate de la domiciliul dumneavoastră prin solicitarea operatorului de salubrizare la telefon 0734 799 852 !

Respectați prevederile legale privind colectarea separată a deșeurilor !

Nu abandonați deșeurile în locuri neamenajate prin care se produce poluarea solului, apei și aerului!

Dacă sesizați persoane care nu respectă obligațiile de mai sus sau care abandonează deșeuri de orice fel în alte locuri decât în spațiile amenajate în acest scop, vă rugăm apelați numerele:

Poliția locală: 0730 650 744
Jandarmeria: 0230 233 197
Comp. protecția mediului din cadrul Primăriei: 0230 235051

Ghid-colectare-selectivă-deșeuri

Info-colectare-selectivă-deșeuri-Gura-Humorului