“Pasărea maiastră – Maria Tănase”

“Pasărea maiastră – Maria Tănase”

Teatrul de pe LipscaniTeatrul de pe Lipscani are plăcerea de a vă invita, joi, 5 noiembrie, ora 19:00, la Casa de Cultură Gura Humorului la spectacolul de succes al Adrianei Trandafir, “Pasărea maiastră – Maria Tănase”. Spectacolul, cu care actrita a facut istorie inca din anii ’80, câştigând numeroase premii si distincţii, este prezentat in oraşul Gura Humorului.
Este primul spectacol ce face parte din noul proiect cultural al teatrului, intitulat “Mari actori in recital” – un proiect ce va aduce pe scena Salii Mari a Teatrului de pe Lipscani mari artisti romani in recitaluri deosebite.
In Franta a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mandria romanilor se numeste Maria Tanase (1913-1963). Vocea ei grava, profunda, a ramas de neuitat. Oameni simpli si personalitati proeminente, contemporanii ei, au vazut in aceasta cantareata inimitabila iesita din popor, o adevarata regina a cantului folcloric autentic.

Teatrul de pe Lipscani va invita sa deschideti portile timpului si sa pasiti prin ele alaturi de Adriana Trandafir in acest spectacol memorabil, care a facut istorie, inca de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tanase, Adriana Trandafir si spectacolul “Pasarea maiastra – Maria Tanase” si-au pastrat tineretea, prospetimea si unicitatea in tabloul cultural romanesc.
“…jocul actritei cu nume de floare, nerv, glas si reflectii presarate intre taceri, impune prin naturalete, farmec, distinctie, intelegere in interior a unui destin care a trecut peste praguri si vami, spre a razbate…” (George Chirila)

“…in raza recitalurilor exponentiale se inscrie Pasărea Măiastră, de la Teatrul Odeon, reintanlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, in complexele stări intruchipate. Surasul si lacrima, adancul teluric si poezia diafana sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate şi adevar.
Adriana Trandafir, magnifica Pasare Maiastră a teatrului românesc…” (Ion Toboşaru)
Biletele se pot procura de la casa de bilete de la Casa de Cultură Gura Humorului, de luni până duminică, in intervalul orar 10:00 – 12:00 şi 16:00 – 20:00.
Detalii: 0745 812271, 0730 650743
Adulți: 35 Lei,
Redus elevi, studenți și pensionari: 17,50 Lei
Parteneri media:Radio România Iaşi, Radio Impact FM, Gura Humorului, Monitorul de Suceava,

Share this post