“Băieții de aur” – Spectacol de teatru de Neil Simone

“Băieții de aur” – Spectacol de teatru de Neil Simone

baietii de aurTip eveniment: Spectacol de teatru
Titlu spectacol: Băieții de aur
Autor: Neil Simon
Gen artistic: comedie
Cadru: turneu national
Durata spectacolului: 2h30 min (cu pauză)

Organizator:
Teatru MIC București
Co-organizator:
Asociația Culturală SpectacolArt București

Teatrul MIC București și Asociaţia Culturală SpectacolArt București , organizează în perioada 15-20 IUNIE 2015 un turneu național cu spectacolul “Băieții de aur” de Neil Simone cu următorul program:

SUCEAVA: 15.06, Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava, la orele 19.00;
GURA HUMORULUI: 16.06, Casa de Cultură Gura Humorului, la orele 19.00;
IAȘI: 17.06, Casa de Cultură a Studenților, la orele 19.00:

Biletele se găsesc la Casele de bilete ale sălilor de spectacol și online pe www.bilet.ro

“Băieţii de aur”, un text celebru al dramaturgului american Neil Simon, în traducerea lui Andrei Bantaş, este povestea savuroasă a doi mari actori de comedie care se reîntâlnesc peste ani pentru un ultim show.
Timp de 40 de ani, cei doi, au înregistrat succes după succes, apoi s-au despărţit. După 11 ani, un impresar încearcă să-i readucă împreună pe scenă, pentru un ultim spectacol. Însă cei doi nu se lasă uşor. O situaţie care îi dă multe bătăi de cap impresarului şi care le permite „Băieţilor de aur” să-şi confrunte problemele.
Replici pline de umor, momente de un comic debordant şi doi actori de renume, Dan Condurache şi Mihai Dinvale, sunt doar câteva argumente pentru a nu rata acest spectacol.

Distribuţia valoroasă îi aduce alături într-un recital interpretativ de excepție pe actorii Dan Condurache, Mihai Dinvale, Ștefan Lupu/ Bogdan Talasman, Ruxandra Enescu, Liliana Pană, Petre Moraru, Niki Ieremciuc și Camelia Vlăduţ.
Spectacolul se bucură de scenografia lui Ştefan Caragiu, costumele Lilianei Cenean, ilustraţia muzicală semnată George Marcu și Light designul Iulianei Băltăţescu.

Teatrul MIC
În 1914, la Bucureşti se înfiinţează un nou teatru. Acesta poartă numele actriţei Maria Filotti şi îşi are sediul în strada Sărindar. După cel de-al doilea război mondial, teatrul devine o instituţie de stat şi poartă, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film “Constantin Nottara” şi Teatrul pentru tineret şi copii după care, botezat în 1964 cu numele său actual, intră în familia teatrelor mici din Europa. S-a schimbat între timp şi denumirea străzii, din Sărindar în strada Constantin Mille, dar sediul teatrului, acelaşi din 1914, a devenit, şi datorită tradiţiei un loc iubit de publicul bucureştean. Consolidarea reputaţiei teatrului se datorează însă, bineînţeles, performanţelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la Teatrul MIC au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale şi româneşti, de la clasici până la moderni şi contemporani, de la marile tragedii pâna la comedii de mare succes.
Teatrul MIC îşi face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au făcut, ulterior, strălucite cariere internaţionale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă ani de zile. Tot aici s-au lansat şi o mulţime de mari actori, dintre care nu-i vom numi, decât pe “clasicii” în viaţă sau prezenţi în memoria publică: Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu…

Multe dintre succesele Teatrului MIC, şi le vom aminti doar pe cele mai răsunătoare: Richard al II-lea, Doi pe un balansoar, Tango, Jocul ielelor, Nebuna din Chaillot, Să-i îmbrăcăm pe cei goi, Maestrul şi Margareta, Ivona, principesa Burgundiei, Richard al III-lea… au fost recompensate cu premii româneşti şi internaţionale.

SpectacolArt
Asociație culturală specializată în organizarea, producția și crearea de spectacole de muzică, teatru și dans, management artistic și planificarea turneelor artistice.

Informații bilete turneu:
Casa de Cultură Gura Humorului Mobil: 0745 812271, 0730650743,

CONTACT:
SpectacolART
Iulian Rădoi – Manager eveniment
+40 721 091 839
spectacolart@gmail.com
www.spectacolart.ro
facebook Asociatia Culturala Spectacolart

Share this post