Zilele “Matei Vișniec” la Gura Humorului joi, 12 mai 2016, ora 18

Zilele “Matei Vișniec” la Gura Humorului joi, 12 mai 2016, ora 18

matei visniecPrimăria Gura Humorului și Casa de Cultură din localitate vă invită la o întâlnire eveniment cu unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani, în cadrul Zilelor „Matei Vișniec”, care anul acesta se vor desfășura în 7 localități din nordul țării: Rădăuți, Suceava,Gura Humorului, Vatra Dornei, Piatra Neamț, Bistrița și Horodnicu de Sus, în perioada 8-15 mai 2016.
Din program, menționăm activitățile care vor avea loc joi, 12 mai, la Casa de Cultură Gura Humorului, începând cu orele 18.00:
– Lansarea celor mai recente apariții editoriale în proză și teatru, în prezența autorului: „Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă”, Editura Cartea Românească și „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele/ Le bonhomme de neige qui voulait rencontrer le soleil”. Editura Arthur. Ediţie Bilingvă.


– Spectacolul „Cabaretul Cuvintelor, în regia lui Alexandru Nagy, montat după piesa cu același nume de Matei Vişniec, de către Teatrul Independenţilor Profesionişti Bucureşti, Teatrul Mignon si 8pt.
– Spectacolul adaptare după piesa „Rinocerii” (Eugen Ionesco) în regia și interpretarea lui Jean Marie Sirgue – Théâtre de la Fronde, Paris, Franța.
Obiectivele proiectului Zilele „Matei Vişniec” sunt: – revitalizarea mişcării teatrale din Bucovina; – promovarea profesionalismului şi calităţii din lumea teatrului; – aducerea în prim plan a dramaturgiei bucovinene de valoare; promovarea, în spaţiul unde s-a născut dramaturgul Matei Vişniec, a spectacolelor montate după piesele sale şi jucate în alte limbi şi pe alte continente; – atragerea tineretului spre teatru, promovarea valenţelor teatrului şi rolul lor în dezvoltarea spirituală a tinerilor.
Evenimentele se adresează tinerilor, elevi şi studenţi, dar şi publicului larg de orice vârstă, textele semnate de Matei Vişniec fiind receptate şi apreciate de toţi cei care intra în contact cu opera lui.
Accesul la spectacole este gratuit. Pentru detalii suplimentare și eventuale rezervări, apelați la nr. de telefon: 0730650743.
Vă așteptăm să onorați acest eveniment cu prezența dumneavoastră!

Share this post