Campania ”NO HATE SPEECH” – Ura este viciul sufletelor meschine

Campania ”NO HATE SPEECH” – Ura este viciul sufletelor meschine

afis-Diferiti-dar-la-fel
Durata acestei campanii este: 3 – 12 dec 2014

Contextul : Campania se derulează în contextul mai larg al înregistrării în mod continuu, în ultimii ani a unor situații de violare a drepturilor fundamentale ale omului care se manifestă prin atacuri verbale și fizice asupra grupurilor minoritare, a imigrantilor sau asupra organizatiilor ce apară drepturile omului în Europa. Ca fenomen de comunicare, exprimările denigratoare ce vizează indivizi sau grupuri pe temeiul unor atribute contextual definite ca nedezirabile nu sunt un lucru nou. Istoria furnizează numeroase probe în acest sens. Ce apare ca noutate în ultima perioadă este preocuparea mult sporită pentru respectarea drepturilor omului și pentru protejarea grupurilor în fața discriminării, înțeleasă în multiplele sale forme de manifestare, pe fundalul semnalelor de intoleranță tot mai prezente în spațiul european și în afara lui.

Obiectivul:
Obiectivul campaniei este să ia atitudine față de acest gen de discurs repectand în același timp libertatea de exprimare.

Mesajul:
O lume în care a fi diferit și a avea opinii diferite este o normalitate! Aceasta este atitudinea cheie care conduce la remodelarea societății. O societate nouă, în care nu există loc pentru ură, intoleranță, excludere socială și rasism.

Sloganul: DA pentru drepturi, NU pentru discriminare !

Share this post