Hora Bucovinei – 22 mai 2011

Hora Bucovinei – 22 mai 2011

Evenimentul Hora Bucovinei, dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina, va avea loc în localitatea Frasin, județul Suceava.

Va fi creat un cadru elocvent manifestării prin amplasarea stânelor care vor reprezenta zona Bucovina cu obiceiurile și muncile de stână, gastronomie specifică, precum și prezentarea costumului tradițional din această zonă etnofolclorică.

Totodată se va susține un simpozion în sala de reuniune din tabăra Bucșoaia, iar dezbaterea se va axa pe implicarea culturii tradiționale în dezvoltarea turismului cultural din Bucovina, cât și multiculturalismul ca punct forte în dezvoltarea turismului modern.

Expoziția produselor gastronomice va oferi prilejul degustării și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale.

Muncile specifice stânei turistice bucovinene vor fi prezentate pe parcursul derulării evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentă majoră în crearea și menținerea identității culturale a comunităților locale pastorale bucovinene, va fi prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor care participă laolaltă la această mare sărbătoare prilejuită de urcatul turmelor la munte.

Evenimentul Hora Bucovinei se va desfășura conform următorului program:

Data desfășurării: 22.05.2011

Locul desfășurării: Frasin-județul Suceava

  • Orele 10.00-11.00- Simpozion (în sala de reuniune din Bucșoaia)
  • Orele 12.00-13.00– Deschiderea evenimentului (centrul orașului Frasin)
  • Orele 13.00-15.00– Spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și de artiști consacrați (prima parte)
  • Orele 15.00-16.00– Obiceiuri de stână și parada bacilor
  • Orele 16.00-17.30- Spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și de artiști consacrați (a doua parte)
  • Orele 17.30-19.00– Spectacol artiști amatori

În paralel:

  • Plecarea oilor din Bucovina pe munte
  • Prezentarea obiceiurilor de stână și asistarea la realizarea și degustarea specialităților culinare ciobănești la toate stânele
  • Expoziție gastronomică cu produse culinare specifice stânei.

Mai multe detalii pe www.horabucovinei.ro

Share this post