La Gura Humorului va fi construită Aqua Arena Bucovina

La Gura Humorului va fi construită Aqua Arena Bucovina

Trei companii din Polonia, Finlanda şi Lituania au demarat în cursul zilei de ieri procedurile pentru înfiinţarea firmei Aqua Arena Bucovina, care se va ocupa de construcţia unui aqua-park în complexul Ariniş din Gura Humorului. Anunţul a fost făcut de primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acesta precizând că investiţia va fi realizată de firmele Task Ltd Company, din Polonia, Arktes OY, din Finlanda, şi CP World Riga din Lituania, în parteneriat cu Primăria Gura Humorului.

Ursaciuc a spus că reprezentanţii investitorilor au fost la începutul acestei săptămâni în Gura Humorului pentru a stabili ultimele detalii înainte de înfiinţarea firmei care va administra viitorul aqua-park. El a arătat că investiţia se ridică la 15 – 20 de milioane de euro, fonduri care ar urma să fie asigurate de către cei trei investitori. Marius Ursaciuc a explicat că aqua-park-ul din Gura Humorului va fi construit pe actuala locaţie a piscinelor acoperite din parcul Ariniş, acestea urmând să fie integrate în viitoarea Aqua Arena Bucovina.

Aqua-parkul din Gura Humorului va fi un „paradis tropical”

Primarul din Gura Humorului a explicat că viitorul aqua-park va fi amenajat ca „un paradis tropical”, cu un sistem de bazine de aproape 700 de metri pătraţi, care vor fi legate printr-un tunel de un bazin exterior, un „râu repede”, peşteri şi cascade, precum şi bazine cu jacuzzi. Marius Ursaciuc a arătat că în apropierea acestui aqua-parc va fi construit şi un hotel cu circa o sută de camere, o sală de conferinţă şi un complex SPA.

„Acest aqua-park va fi construit ca un paradis tropical, iar investiţia vine în completarea a ceea ce ne lipseşte nouă în momentul de faţă, şi anume adresabilitatea la copii şi familii. Din discuţiile pe care le-am avut, firmele din Finlanda şi Polonia au anunţat că după finalizarea hotelului şi a aqua-parkului vor să trimită turişti pentru a asigura un grad de ocupare a hotelului de circa 40%, astfel încât să fie siguri că această investiţie este profitabilă”, a spus Marius Ursaciuc, care a mai adăugat că Primăria Gura Humorului va intra în parteneriat cu firma care va construi Aqua Arena Bucovina. El consideră că o astfel de investiţie este extrem de potrivită pentru Gura Humorului, mai ales că acest oraş este o staţiune turistică „de 12 luni pe an”.

„Consider că cei trei investitori au ales Gura Humorului pentru că aici există în momentul de faţă aici un potenţial de dezvoltare major, pentru că vor să intre pe piaţa românească şi pentru că în România nu mai există decât o singură investiţie de genul acesta, la Braşov”, a mai spus Marius Ursaciuc.

El a mai spus că iniţiativa înfiinţării acestui aqua-park au avut-o investitorii din Polonia, după ce Primăria Gura Humorului a încheiat un contract de colaborare şi schimb de experienţă cu autorităţile locale din oraşul polonez Puck, situat în nordul Poloniei, pe coasta Mării Baltice. Parteneriatul dintre cele două administraţii locale presupune şi colaborarea în vederea construirii unui aqua-park după modelul celui existent în oraşul acest oraş polonez.

www.monitorulsv.ro

Share this post