Parteneriat intre Primaria Gura Humorului si Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava

Parteneriat intre Primaria Gura Humorului si Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava

🌿 Primăria GURA HUMORULUI și Universitatea “STEFAN CEL MARE” au incheiat un parteneriat pentru identificarea și marcarea speciilor de arbori din parcul in curs de amenajare din Complexul Arinis, cu scopul de a oferi informații esențiale vizitatorilor și locuitorilor.

🌿 În cadrul acestui parteneriat, studenti si profesori de la specializarea Silvicultura, împreună cu reprezentanti ai primariei, vor efectua un recensământ al speciilor de arbori din zona. Acest proiect se va concentra pe identificarea și marcarea speciilor de arbori cu scopul de a educa vizitatorii si comunitatea locală asupra diversității și importanței ecologice a pădurilor noastre urbane.

🌿 Folosind experiența echipei din cadrul USV, se vor monta plăcuțe care vor servi ca instrumente educaționale interactive, contribuind la creșterea conștientizării asupra importanței conservării și protejării mediului înconjurător.

🌿 Această acțiune vine în sprijinul unui proiect mai amplu de reamenajare a Parcului cu Pini din Complexul Ariniș.

🌿 Proiectul de identificare și marcarea a speciilor de arbori a inceput azi, 10.04.2024, iar rezultatele vor fi disponibile pentru public într-un viitor apropiat.

 

Share this post