Pârtie pentru începători, la Gura Humorului

Pârtie pentru începători, la Gura Humorului

Pentru prima dată în acest sezon, pârtia Șoimul 2 de la Gura Humorului a fost deschisă pentru amatorii de sporturi de iarnă.
„Sunt din Rădăuți, pârtia e bine că s-a deschis, doar că e foarte înghețată și e cam greu pentru începători”, a spus un schior.
„E prima dată când schiez, e bună pârtia, trebuie să mai învăț”, a spus un începător.
Pe pârtia de la Gura Humorului sunt mai mulți instructori care-i pot iniția pe cei fără experiență.
„Prețurile sunt de 70 de lei pe oră, de obicei se face o ședință de două ore, după care se vede unde s-a ajuns și cum se continuă, la două persoane se ia 60 de lei de persoană sau de la trei în sus 50 de lei de persoană pe oră”, a spus Vlad Vieru, instructor de schi.
Turiștii care nu vin cu echipamentul de acasă pot să închirieze schiuri sau snowboard de la centrele de la baza telescaunului.
„Avem echipamente complete. Schi, clăpari, bețe costă 25 de lei pentru două ore sau 50 de lei pentru o zi de schi. Sănii, saltele, airboard, snowboard care costă 25 de lei pentru două ore și 50 de lei pentru o zi. Echipmanetele sunt incluse la sănii, căști de protecție”, a spus Toader Sasu, reprezentant al centrului de închiriere.
Prețurile pentru biletele de acces pe pârtie pornesc de la 30 de lei, în acest cost fiind inlcusă o călătorie dus-întors cu telescaunul.
„Cea mai avantajoasă e varianta de 30 de puncte la 100 de lei, teleschiul ia un punct, telescaunul două puncte”, a spus și Sorin Covaliu, administatorul pârtiei „Șoimul” din Gura Humorului.
Pârtia va fi deschisă zilnic, de la ora 12.00 până la ora 17.00 în timpul săptămânii, iar în weekend de la ora 10.00 până la ora 17.00.
Administatorii spun că în patru-cinci zile tunurile vor crea suficientă zăpadă, astfel încât să poată deschide și pârtia mare din Gura Humorului, o pârtie clasată cu bulină neagră, pentru cei mai experimentați schiori.

Articol digi24.ro: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Vacante/Partie+pentru+incepatori+la+Gura+Humorului

Share this post