Pârtiile din Gura Humorului au atras schiorii în weekend

Pârtiile din Gura Humorului au atras schiorii în weekend

Pârtia „Şoimul 2” sau „Şoimuleţul” cum îi mai spun localnicii din Gura Humorului, a atras un număr mare de iubitori ai sporturilor de iarnă.

Inaugurată vineri, 31 ianuarie, această pârtie nouă, destinată începătorilor, a atras în weekend un număr mare de localnici, dar şi turişti din judeţele Moldovei.

De la Sorin Covaliu, managerul pârtiei, am aflat că “ideea construirii acestei pârtii a venit după ce mulţi din cei care ajungeau la pârtia mare, Şoimul, nu aveau curajul să-şi dea drumul, fiind considerată o pârtie neagră, cu diferenţă de nivel mare. Atunci, din profitul de la pârtia existentă deja, primăria din localitate a demarat un proiect de amenajare a unei pârtii cu grad de dificultate scăzut, care are 500 de metri lungime şi o diferenţă de nivel de 70 de metri. Pârtia este dotată cu teleschi şi are ca punct de plecare vârful pârtiei Şoimul, doar că se coboară spre cartierul Voroneţ”, a precizat Sorin Covaliu.

Tot de la  Sorin Covaliu am aflat că se are în vedere amenajarea a încă două pârtii la Gura Humorului, cu punct de plecare comun, astfel încât domeniul schiabil să fie extins.

Într-un peisaj de vis, cei ajunşi cu telescaunul în vârful celor două pârtii şi-au rezervat câteva minute pentru fotografii. La telescaun a fost mai tot timpul aglomerat, mai ales că preţul unui bilet dus –întors a rămas acelaşi ca şi anul trecut, respectiv 10 lei.

La baza pârtiilor, centrele de închiriere echipament de schi au stat la dispoziţia doritorilor, şi aici preţurile rămânând aceleaşi, 10 lei de închiriat echipament pentru o oră şi 40 de lei pentru o zi.

De pe pârtii nu au lipsit jandarmii montani şi salvamontiştii care au fost mereu cu ochii pe cei care schiau, dar şi pe cei care doar au asistat la un adevărat spectacol sportiv, oferit de schiori.

Pentru cei care au dorit să se încălzească, unităţile de alimentaţie publică deschise la baza pârtiei Şoimul au oferit băuturi şi mâncăruri calde, la preţuri accesibile.

Cei care nu au avut curajul să urce pe schiuri au închiriat sănii şi s-au distrat pe pârtia de săniuş, amenajată lângă pârtia de schi, sau au „construit” oameni de zăpadă.

De la unul dintre schiorii veniţi să testeze noua pârtie de la Gura Humorului, Maria Varvara, din Iaşi, am aflat că “este atât de bine şi de frumos încât am hotărât pe loc să mai stăm câteva zile, mai ales că este vacanţă pentru copii…”.

Sursa articol:

http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-02-03/Partiile-din-Gura-Humorului-au-atras-schiorii-in-weekend

Share this post