Primul aqua-park acoperit din România, realizat printr-o investiţie finlandeză şi poloneză de 25 milioane euro la Gura Humorului

Primul aqua-park acoperit din România, realizat printr-o investiţie finlandeză şi poloneză de 25 milioane euro la Gura Humorului

Primul aqua-park din ţară care va fi acoperit în totalitate umează să fie construit la Gura Humorului, în Complexul turistic “Ariniş”, în urma unei investiţii finlandeze şi poloneze, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

Ursaciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că a încheiat cu oraşul polonez Puck, staţiune turistică la Marea Baltică, un contract de colaborare şi schimb de experienţă, unul dintre obiectivele de colaborare fiind construcţia unui aqua-park similar celui care funcţionează în oraşul polonez.

El a arătat că investiţia în acest aqua-park este de aproximativ 25 de milioane de euro, va fi făcută de investitori finlandezi şi polonezi, iar o delegaţie din Polonia urmează să vină săptămâna viitoare în Gura Humorului în vederea înfiinţării firmei care va construi acest parc acvatic de agrement, dar şi pentru semnarea parteneriatului cu autorităţile locale.

Ursaciuc a precizat că investiţia prevede construcţia primului aqua-park din ţară acoperit total, care se va afla în Complexul turistic Ariniş, complex care cuprinde în prezent o piscină acoperită, două bazine în aer liber, o sală de sport, mai multe terenuri de tenis şi handbal, patinoar, pârtie de schi, dar şi zone de agrement.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi consilierul local Mihaela Ionaşcu au semnat la Puck, cu primarul, Marek Rintz, şi cu preşedintele Consiliului Local, Hanna Pruchniewska, un parteneriat de colaborare care va constitui cadrul legislativ pentru dezvoltarea unor proiecte comune de interes bilateral.

Ursaciuc a menţionat că administraţiile celor două oraşe au încheiat deja parteneriate de colaborare în domeniul învăţământului special şi liceal, dar şi în domeniul culturii.

Oraşul Puck este situat în Nordul Poloniei, în zona Gdańsk, pe coasta sudică a Mării Baltice şi este staţiune turistică.

Sursa articol: www.gandul.info

 

Share this post