Programul „Împreună pentru fiecare” 2010

Programul „Împreună pentru fiecare” 2010

rompetrol

Grupul Rompetrol continuă şi în 2010 programul naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru Fiecare”, destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătatii sau al protecţiei mediului.

Programul „Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie în perioada 09 aprilie – 28 mai 2010 proiecte în domeniul sănătatii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Proiectele se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro


Activităţile eligibile pentru proiectele din sfera sănatate sunt: renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi. Pentru a fi eligibil proiectul, bugetul alocat nu poate depăşi 50.000 RON.

La evaluare proiectelor se va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabileasca un parteneriat si cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.

Anunţarea câştigătorilor se va face pe 30 iunie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar implementarea trebuie să se realizeze între 15 iulie -29 octombrie 2010 . Numărul de proiecte alese pentru finanţare de către Grupul Rompetrol va fi condiţionat de corectitudinea, transparenţa şi responsabilitatea aplicanţilor.**

*Despre Grupul Rompetrol:*

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

*Despre “Energia Vine din Suflet”:*

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.

În programul „Împreună pentru fiecare” 2009, au fost înscrise 89 proiecte (55 în domeniul sănătăţii şi 34 în domeniul mediului) şi au fost selectate pentru finanţare 16 proiecte (8 din domeniul sănătate şi 8 din sfera protecţiei mediului) in judeţele Alba, Argeş, Bucureşti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Vâlcea, Satu Mare şi Suceava.

Detalii despre stadiul implementării proiectelor pot fi găsite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog

Programul „Împreună pentru fiecare” porneşte din aceleaşi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu stă în tehnologie, ci în noi, oamenii care facem posibilă această evoluţie surprinzătoare. Ceea ce am făcut până acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o nouă dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Grupul Rompetrol este o companie petroliera multinationala, cu operatiuni in 12 tari, implicat in activitati de rafinare, marketing, trading, explorare, productie etc.

Implicarea sociala este parte integrata activitatii companiei, dovada stau proiectele de responsabilitate sociala desfasurate in ultimii ani in parteneriate cu Asociatia Ovidiu Rom, Fundatia Pentru SMURD, Gala Societatii Civile etc.

In 2009, Rompetrol a lansat platforma de responsabilitate sociala ‘Energia vine din suflet’ ce cuprinde programul national ‘Impreuna pentru Fiecare’ si proiecte punctuale din domeniile mediu si sanatate, cele doua directii pe care Grupul a ales sa le sustina.

In cadrul programului ‘Impreuna pentru Fiecare’ 2009 au fost selectate pentru finantare 16 proiecte (din 89 depuse) – 8 mediu, 8 sanatate, in judetele Alba, Argeş, Bucuresti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Valcea, Satu Mare si Suceava. Detalii privind stadiul de implementare al acestora puteti gasi accesand pagina www.impreunapentrufiecare.ro/blog

Programul National ‘Impreuna pentru Fiecare’ va continua si in 2010 (lansarea va fi pe 9 Aprilie). *Dorim – prin intermediul dumneavoastra – sa incurajam cat mai multe institutii sau persoane fizice sa aplice pentru finantare cu proiecte din domeniile mediu si/sau sanatate. In acest sens, apelam la disponibilitatea Dvs. de a prelua comunicatul de presa ce il vom transmite la lansare (9 aprilie) si un weblink catre site-ului programului.* Proiectele pot fi depuse intre 9 aprilie – 21 mai, anuntarea castigatorilor urmand a se realiza pe 23 iunie.

Proiectele din domeniul sanatate pot avea ca obiectiv (dar nu se limiteaza la) – renovarea, reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar proiectele din domeniul protectiei mediului – conservarea si mentinerea sau imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diferite activitati. Bugetul alocat unui proiect nu poate depasi 50,000 RON.

Pot aplica pentru finantare (online pe pagina programului sau descarcand un formular ce ulterior va fi uploadat) orice persoana fizica sau juridica (spitale, ONU-uri, scoli, primarii, consilii locale).

Share this post