Zilele Humorului 2015 – Comunicat de presa

Zilele Humorului 2015 – Comunicat de presa

În perioada 9-12 iulie 2015 va avea loc, în orașul Gura Humorului,ediția XI-a a Zilelor Humorului, festivalul festivalurilor în Inima Bucovinei.

Devenite deja tradiție, Zilele Humorului își propun și în acest an să-i bucure pe toți, de la cel mai mic la cel mai mare. Programul este destinat tuturor categoriilor de vârstă, cuprinzând activități care celebrează talentul, determinarea, performanța, dragostea și implicarea.
Serbările vor debuta joi, 9 iulie 2015, la ora 13:00 cu Nunta de Aur a cuplurilor humorene care au împlinit 50 de ani de căsătorie la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din centrul orașului. Seara, la ora 19:00, pe scena mare amplasată în Parcul Ariniș, vor performa câteva dintre tinerele talente humorene într-un spectacol intitulat generic Humorenii talentați. Acest spectacol aduce împreună muzica și dansul, tradiția și modernitatea.

Vineri, de la ora 16:00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din oraș, va avea loc deschiderea oficială a ediției a XXV-a a festivalului internațional de grafică satirică și literatură umoristică Umor… la Gura Humorului. Pe tot parcursul festivalului, în Parcul Central va avea loc, între orele 9:00-20:00 Târgul meșteșugarilor, pe esplanada Muzeului vor fi organizate Ateliere de grafică satirică, în interiorul Muzeului va fi organizat Salonul de Caricatură, iar la Casa de Cultură va putea fi vizionată o expoziție afișelor edițiilor anterioare ale festivalului Umor la Gura Humorului.

La Casa de Cultură vor fi proiectate vineri, sâmbătă și duminică de la ora 19:00 o serie de filme românești de comedie: Asfalt Tango (regia Nae Caranfil), Funeralii fericite (regia Horațiu Mălăele), Amintiri din Epoca de Aur (regia Cristian Mungiu).

Tradiția și folclorul vor fi, la rândul lor, sărbătorite la nivel înalt. Vineri va fi organizat un Bal al Gospodarilor,sâmbătă un spectacol folcloric humorean pe scena mare din Parcul Ariniș de la ora 16:00. Duminică, de la ora ora 15:00 va avea loc, tot pe scena mare din Parcul Ariniș, Spectacolul folcloric aniversar „Alexandru Brădățan −10 de ani de cântec”. Ambasador al cântecului și tradiției bucovinene, Alexandru Brădățan împlinește anul acesta 10 ani de carieră. Alături de alți 10 invitați de seamă, el va încânta publicul printr-un spectacol de excepție.

Va avea loc duminică, de la ora 14:00, pe Stadionul din oraș, o paradă a câinilor ciobănești de Bucovina și a cailor de rasă, iar ulterior se va organiza un concurs de tracțiune.
La ora 10, în sălile de expoziție ale Casei de Cultură, se vor desfășura vernisajele a două expoziții de artă, expoziția de acuarelă a pictorului Radu Bercea și cea realizată in memoriam George Gavrilean, un alt reputat pictor humorean.
Talentul și performanța vor fi premiate duminică începând cu ora 11, când, tot la Casa de Cultură, vor avea loc Festivitatea de premiere a ediției a XXV-a a festivalului Umor la Gura Humorului și Gala olimpicilor humoreni.

Zilele Humorului găzduiesc și festivalul internațional de muzică pentru tineret Euroritm. Pe parcursul celor trei zile de festival, se vor întrece concurenți din 14 țări: Suedia, Ucraina, Malta, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Kazakhstan, Belarus, Georgia, Azerbaijan, Kyrgyzstan, România. Evenimentul va fi transmis în direct pe www.radioiasi.ro.

Fiecare seară de festival se va încheia cu o serie de concerte extraordinare la Scena mare din Parcul Ariniș a unor artiști consacrați: KIRRa și Smiley (vineri), Maxim și Ruby (sâmbătă), Tatyana Kim – câștigătoarea ediției de anul trecut a concursului Euroritm și Orchestra mundiColour dirijată de Daniel Jinga (duminică).
Parteneri media: Radio România Iași, Radio Impact FM, TVR Iași, Intermedia, Monitorul de Suceava și Crai Nou.

Share this post